Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Aftrekbeperking beroepskosten

Vraag van: 884 keer bekeken Boekhouden

Sinds vorig jaar heb ik een eenmanszaak (ik doe alle administratie zelf).

Nu heb ik een vraag betreffende relatiegeschenken, ik lees online dat deze slechts 50% aftrekbaar zijn, maar wat betekent dit concreet? Stel, ik heb een cadeau van 200 euro (Excl. BTW), dan was ik in de veronderstelling dat ik de 200 euro als kost mag boeken (betaald met rekening van de onderneming) en 42 euro als terug te vorderen BTW mag zien. Maar hoe boek ik dan de aftrekbeperking?

Tweede vraag, stel dat ik (een deel) van mijn kost voor internet wil inbrengen, mag ik dan alle facturen van het jaar bundelen, dit bedrag vermenigvuldigen met een percentage (verdeelsleutel prive/bijberoep) en uitbetalen aan mijzelf (zonder terug te vorderen BTW)?

Aangezien ik deze facturen reeds privé betaald heb.

mvg
Kevin

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Beste,

    De aftrekbeperking inzake relatiegeschenken is een fiscale beperking, geen boekhoudkundige. Dus, dat hoeft niet geboekt te worden.

    Je tweede vraag is van een soortgelijk kaliber. De betaling van en naar jezelf is ondergeschikt aan de betaling van de factuur. Aangezien je de factuur die je inbrengt als kost van je privé rekening betaalt, is dat ook een beroepsmatige rekening.

    Mochten er nog vragen zijn http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden