Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Aantal vragen over bijberoep

Vraag van: 992 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Hallo iedereen, Ik ga volgende maand starten als zelfstandige in bijberoep met vrijstelling van BTW. In mijn activiteit, ga ik verkopen aantal nieuwe producten. Ik heb volgende vragen: 1. Mijn verkoopprijzen zijn meestaal lager dan 20 euro. In dit geval, moet ik eigenlijk bereiden factuur voor elke koper? Wat kan ik doen als ik mijn producten verkopen in bijvoorbeeld rommelmarkt? 2. Ik reis naar mijn leverancier om mijn artikelen te kopen en soms naar mijn kopers om de artikelen te leveren. Mijn vraag is; hoe moet ik mijn reiskosten aftrekken? Mijn idee is; ik zal noteren hoeveel kilometer ik heb gedaan voor mijn bijberoep en bereken ik mijn reiskosten "kilometer" x "vaste kost per kilometer". Is dit acceptabel? Wat zou "vaste kost per kilometer" zijn in dit geval? Bedankt.

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    1) Je bent verplicht om facturen uit te schrijven. Er is echter een uitzondering dat men voor particuliere klanten kan werken met een dagontvangstenboek. Bepaalde goederen zijn echter uitgesloten.
    2) Door ze te bewijzen a) de grootte van de kost, aan de hand van facturen en b) het beroepsmatig aspect en dat ze wel degelijk dienen om een inkomen te verkrijgen of te behouden
    3) Door facturen. Als je je kilometers bijhoudt, dan kan je perfect de beroepsmatige verhouding aantonen, en aan de hand van de facturen kan je de grootte van de kost aantonen. De verdeling kan gebeuren volgens “de regel van 3”.


Deze vraag beantwoorden