Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Aandeelhoudster/Zelfstandige: klinkt twijfelachtig!

Vraag van: 943 keer bekeken Rechtsvorm

Hallo,

Tijdens mijn sollicitatiegesprek in een horecazaak hebben ze mij aangeboden om als zelfstandige te gaan werken. Ik heb dan geen vaste uren en kan zoveel en zo vaak werken als ik wil. Maar wel onder onderlinge afspraken. Dit klonk op moment  erg aantrekkelijk gezien ik in NL al zelfstandige ben en kon dit goed combineren met mijn hoofdberoep. Ik zou ook gewoon ingeschreven staan voor de sociale verzekering. Vervolgens werd er verteld dat ik aandeelhoudster moet worden van het bedrijf om dit te kunnen voortzetten, dit omdat hun een bvba zijn en niet zomaar een zelfstandige kunnen aannemen. 

Er zijn een hoop twijfels in me ontstaan en vraag ik me af of dit allemaal wel klopt. Ben ik een schijzelfstandige? Wat zijn de risico's? Wat kan ik doen (mocht dit niet illegaal zijn) om mezelf als zelfstandige te beschermen? 

Hoop dat mijn verhaal duidelijk is en spoedig antwoord kan ontvangen.

Alvast bedankt.

Jessica

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Om kort op volgende vragen te antwoorden :
  “Er zijn een hoop twijfels in me ontstaan en vraag ik me af of dit allemaal wel klopt. Ben ik een schijzelfstandige? Wat zijn de risico’s? Wat kan ik doen (mocht dit niet illegaal zijn) om mezelf als zelfstandige te beschermen? ”

  1) wellicht wel
  2) voor jou niet direct iets
  3) niets 2. Sabrina - Securex ondernemingsloket

  Beste,

  Dit neigt naar schijnzelfstandigheid. In principe zou het horecabedrijf u moeten inschrijven als personeelslid. Voor uzelf zijn er niet onmiddellijk risico’s aan verbonden.
  Indien u graag verdere informatie wenst kan u langskomen in onze kantoren :
  http://www.securex.eu/seats.nsf/frmSeats?ReadForm&Lang=N

  Veel succes
  Vriendelijke groeten,
  Sabrina


Deze vraag beantwoorden