Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

ZIB registratie op adres van appartement dat ik huur?

Vraag van: 1244 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Is het mogelijk van mijn zelfstandig bijberoep te registreren op het adres van het appartement dat ik huur? In mijn huurcontract staat dat de "bestemming" van het appartement "prive gebruik" is. Mijn bijberoep is hoofdzakelijk op verplaatsing (IT-support), de enige activiteit in mijn appartement zal werken aan de computer zijn (en natuurlijk mijn boekhouding doen). Er zal totaal geen contact met klanten zijn op dit adres. Ik zou dus bijgevolg wel een aantal kosten willen inbrengen zoals mijn internetverbinding en electriciteit (gedeeltelijk natuurlijk). Kan dit enige invloed hebben op eventuele extra fiscale kosten voor de verhuurder van mijn appartement, en in hoeverre heb ik meldingsplicht naar mijn verhuurder wanneer ik wil registreren als ZIB? Met dank voor uw hulp!

2 Antwoorden 1. Mieke Vercauteren - Xerius

  Beste Peter,

  Als u uw zelfstandige activiteit start in eigen naam, zal u in de KBO ingeschreven worden op uw domicilieadres met uw ondernemingsnummer. Het doet er niet toe of u veel of weinig activiteiten doet ter plaatse, uw onderneming is wel op dat adres geregistreerd.

  Voor de eigenaar wil dat zeggen dat hij het appartement verhuurd aan een ondernemer en niet aan een particulier. Hierdoor zal hij op een andere (nadelige) manier belast worden op deze inkomsten. Best uw verhuurder inlichten en zijn akkoord vragen.

  Met vriendelijke groeten,

  Mieke Vercauteren

  Adviseur ondernemers
  Xerius 2. Peter De Bruyn

  Als jij je beperkt tot het inbrengen van onderhoud- of verbruikskosten, is er geen vuiltje aan de lucht (en hoef je daarvoor de huisbaas niet te contacteren).

  Dat is maar het geval als je de huur gaat inbrengen (zoals eerder aangegeven).


Deze vraag beantwoorden