Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

ZIB productie en verkoop van dierenproducten.

Vraag van: 796 keer bekeken Algemeen, Zelfstandig bijberoep

Zoals de titel het al zegt wil ik graag starten als zelfstandige in bijberoep.

Ikzelf heb al ervaring in het produceren en verkopen er van, doordat ik een aantal jaren de vader van mijn ex geholpen heb met dat kleinschalig bedrijfje.

Nu is hij er mee gestopt door tijdgebrek met zijn andere twee zaken in de thuiszorg. Dus kan ik de recepten, certificaten en machines overkopen als ik wil. 

Het 1ste probleem is al dat ik een appartement huur. Ik heb hier geen plaats om te produceren of te stockeren. Maar dit zou ik wel in de schuur van mijn stiefvader mogen doen. (uiteraard wordt het zo ingericht dat alles proper verloopt)

is dit mogelijk zonder dat zij aansprakelijk kunnen gesteld worden of moest het slecht uitdraaien dat zij er niet voor moeten opdraaien omdat ik dan feitelijk produceer op hun adres?

En mag ik ook een zelfstandige activiteit starten terwijl ik een appartement huur?  

 

2de probleem is dat de pillenmachine die hij verkoopt zeer oud is en dus niet de veiligheden heeft zoals de nieuwste pillenmachines gemaakt worden nu. 

Moet deze aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen zoals deze nu zijn of is enkel het CE keurmerk genoeg zoals de machine toen in de tijd verkocht werd? Want deze wordt dan enkel door mij gebruikt.

 

Ik hoop dat mijn vragen beantwoord kunnen worden. 

Mvg,

Oyen Glenn. 

2 Antwoorden

 1. Beste antwoord


  Carbofisc

  Beste,

  Het zou al erg zijn moest een verhuurder aansprakelijk worden gesteld bij het mislopen van zijn/haar huurder. Uiteraard niet dus.
  En ja, je kan perfect een zelfstandige zijn en een appartement huren.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Oyen Glenn

  Bedankt voor het snelle antwoord.
  Dat is al een kleine geruststelling.


Deze vraag beantwoorden