Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Wegwijs maken in het starten met een bijberoep

Vraag van: 1207 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ik zou graag iets willen opstarten in bijberoep, zijnde het verhuren van camionettes. kunt u mij een beetje wegwijs maken. ik denk dat een camionette in leasing +/- 700€ kost. ik hoop elke camionette (2stuks) zeker 15 dagen per maand aan 100€ te kunnen verhuren per dag. = +/- 1500€ per maand per camionette. kunt u even in het kort wegwijs maken in sociale kosten e.d., wat hou ik over? waar moet ik zeker op letten. alvast bedankt voor uw info

2 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  M.b.t. de kosten baten analyse neemt u best contact op met een boekhouder.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  De verhuur en lease van personenwagens en lichte bestelwagens is niet gereglementeerd.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens een aparte zichtrekening te openen en dit rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.
  Voor een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit (dus met al de kosten ervan af) van een 15.000,00 euro bedragen de voorlopige sociale bijdragen in bijberoep evenveel als mocht u dit bedrag in hoofdberoep verdienen. Op dit bedrag dient u dan +/- 800,00 euro per kwartaal te betalen.

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl 2. zelfstandigen.be

  Het is natuurlijk zo dat jouw winst geen 800 euro bedraagt (1 500 – 700 euro). Wat doe je met de brandstofkosten? Gaat het over financiële of operationele lease (renting) want dan moet je ook nog rekening houden met verzekeringen en onderhoudskosten.

  Als je weet wat jouw belastbare winst gaat zijn op maandbasis, dan moet je hiervan 22 % berekenen om te weten hoeveel je aan sociale bijdragen gaat moeten betalen.


Deze vraag beantwoorden