Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Wat zijn de kosten en voorwaarden voor een bijberoep?

Vraag van: 1152 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben werkzaam in het onderwijs en volg ook nog een opleiding fotograaf.

Ik zou dit graag in bijberoep doen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Wat zijn de kosten en de voorwaarden.

2 Antwoorden 1. Boekhoudkantoor De Factuurwinkel bvba

  Voor de opstartformaliteiten kan u best met een ondernemingsloket contact opnemen, bijvoorbeeld Securex.

  Statutaire leerkrachten moeten minstens 60% van een voltijds uurrooster presteren en ook minimaal acht maanden of 200 dagen per jaar werken. Elk kwartaal moet u minstens 235 uren werken als niet statutaire leerkracht en 282 uren als benoemde leerkracht.

  Indien u voldoet aan de voorwaarden om te kunnen opstarten als bijberoeper, dan betaalt u geen sociale bijdragen vanaf een netto-belastbaar jaarinkomen van € 1.419,50.

  Boven dit bedrag zijn andere bedragen van toepassing, uitgedrukt in een % of in een bedrag. De minimumbijdrage het eerste jaar boven bovenstaand grensbedrag bedraagt € 74,97 per kwartaal. Dit stijgt ieder jaar met enkele euro’s.

  Op het netto belastbaar inkomen dat u verdient met uw bijberoep zijn naast sociale bijdragen ook belastingen verschuldigd. Het betreft hier de personenbelasting die kan oplopen tot 50%, zonder gemeentebelastingen. 2. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste,
  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften. Gezien fotograaf geen gereglementeerde activiteit is dient er geen bewijs van beroepskennis voorgelegd te worden.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden