Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vrijstelling van btw voor landbouwers

Vraag van: 1643 keer bekeken Boekhouden

Ik heb een klein vraagje omtrent de vrijstelling van btw. Als je een landbouw activiteit wilt uitvoeren (verkoop van brandhout) en je bent in het bezit van 10 are grond (dat je pacht van een landbouwer) waar je het hout gaat stockeren. Kan je dan ook genieten van de vrijstelling voor kleine ondernemingen, of is dit niet mogelijk als je een activiteit wilt uitvoeren die met de landbouwsector te maken heeft.  

1 Antwoorden  1. SBB Accountants en Adviseurs

    Alle leveringen van goederen en alle dienstprestaties waarvan het jaarlijks omzetcijfer de 5.580 EUR niet overschrijdt kunnen genieten van de vrijstellingsregeling van de belasting.

    Maar, van de kleine ondernemersregels is onder andere uitdrukkelijk in de wet uitgesloten : de handelingen verricht door een landbouwer die zouden vallen onder de forfaitaire landbouwregeling. Hiermee wordt onder andere bedoeld, het leveren van goederen op groot- of kleinhandelsmarkten, de leveringen in het klein, hetzij van deur tot deur, hetzij in een inrichting voor de verkoop in het klein.

    Dit wil dus zeggen dat de kleine ondernemersregeling niet kan worden toegepast indien de omzet uit de landbouwactiviteit (die valt onder de forfaitaire landbouwregeling) minder is dan EUR 5.580 per jaar.

    Als je nog vragen hebt, kan je ons uiteraard steeds contacteren.


Deze vraag beantwoorden