Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vraag ivm sociale kas

Vraag van: 884 keer bekeken Financieel

ik heb een vraag ivm de sociale kas.. mijn man is net begonnen met een eenmanszaak..wij zetten van alles wat binnenkomt 60% opzij op de zakelijke rekening voor de belastingen.. de andere 40% is 'loon'.. dit komt op +/- 1500 euro per maand uit.. sociale zekerheid is voor ons 500 euro per maand.

nu zegt onze boekhouder net dat we de sociale kas van die 1500euro moeten betalen dwz dat we maar 1000euro overhouden.. kan dit?

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Met wat betaal je de kosten?

  Als er 60% van wat binnenkomt op de zakelijke rekening komt, zou ik toch zeggen dat je dat met die rekening moet betalen. Staat daar niet genoeg geld, dan is het met die 40%.

  Voor de fiscus of de sociale zekerheid maakt het niet uit met welke rekening het betaald wordt.

  Nu, 500 €/maand is berekend op een winst van 30 000 €. Delen we dat door 12, dan heb je 2500 belastbaar inkomen/maand… dus inkomen na kosten, voor belastingen. 40% daarvan is 1000 €. Maar, waarom ga je geld die van jou is, op die manier gaan opsplitsen? die 1500 die overblijft op de zakelijke rekening… waarvoor is dat? Voor belastingen is het te veel.

  En daarbij, als je je sociale bijdragen van je privé rekening betaalt, dan wordt die rekening een beroepsrekening. Wat heeft de opsplitsing dan nog voor nut, buiten het feit dat er een bank inkomen van krijgt?


Deze vraag beantwoorden