Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Van hoofdberoep naar bijberoep voor gesco job?

Vraag van: 1127 keer bekeken Sociaal statuut

Ik ben momenteel zelfstandig in hoofdberoep. Ik ben geslaagd in een examen bij een openbare stadsdienst voor een gesco part-time job. Graag zou ik willen overschakelen naar bijberoep en daarnaast op deze part-time job als gesco gaan werken. Maar ik moet werkloos zijn om als gesco te kunnen startten? Hoe kan ik werkloos gesteld worden na zelfstandig in hoofdberoep te zijn geweest?

1 Antwoorden 1. Jo Buts - Xerius

  Beste Andy,

  Is het werkelijk een voorwaarde dat jij naast deze halftijdse betrekking geen andere activiteit mag uitvoeren?

  In principe mag je vrij bepalen of je een activiteit als zelfstandige uitoefent naast een loontrekkende activiteit. Dan zou inderdaad je statuut als zelfstandige in hoofdberoep wijzigen naar bijberoep en dit heeft inderdaad een aantal gevolgen voor jou (wijziging refertejaren, sociale rechten die worden opgebouwd uit hoofde van uw loontrekkende activiteit, …).

  In ieder geval, als u daadwerkelijk wil bekijken of u een bepaalde termijn moet doorlopen en wat de voorwaarden zijn om recht te ontvangen op werkloosheidsuitkeringen, verwijs ik door naar de diensten van de RVA waar ze u omtrent deze materie zeker kunnen verder helpen.

  Met vriendelijke groeten,

  Jo Buts
  Adviseur ondernemers
  Xerius


Deze vraag beantwoorden