Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Reclame (adverteren) via Google

Vraag van: 1720 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben klaar om met mijn zelfstandig bijberoep van start te gaan. Dat gebeurt als mijn website klaar is (offerte website werd aangevraagd). Ik zou dan reclame via Google willen maken om mijn website/zaak te promoten. Ook omdat de mensen uit mijn netwerk allemaal actief zijn op het internet. Daarom heb ik rondgekeken wat het kost om te adverteren via Google. Mijn webdesigner heeft mij een adres gegeven van een firma die hierin gespecialiseerd is maar dan moet ik 3 jaar lang iedere maand hetzelfde bedrag betalen. Dat wil niet. Ik wil niet zolang gebonden zijn. Is dit de normale gang van zaken als je wil adverteren via Google?

2 Antwoorden 1. Peter De Bruyn

  Dat adverteren in Google, heet SEA. Daarmee is het zoals met jouw boekhouding gesteld. Je kunt die zelf doen of laten doen. Als je ze laat doen, moet je daarvoor betalen. Net zoals een goede boekhouder/accountant zichzelf terugverdient, is iemand die aan SEA doet, ook zijn of haar geld waard.

  Maar net zoals je probleemloos van boekhouder kunt veranderen, kun je ook iemand anders kiezen voor het beheren van je SEA-campagnes. Persoonlijk zou ikzelf ook geen contract van 3 jaar aangaan.

  Aan de andere kant is het gebruikelijk dat men met maandbudgetten werkt. Maar daarom is het nog geen verplichting. Je kunt een campagne immers altijd om het even wanneer bijsturen. 2. Geert Stevens

  Ik raad je aan om eerst je site zelf proberen te optimaliseren. Geloof niet altijd je webbouwer 😉

  Bekijk zelf je statistieken in Google analytics. Je kunt daar al heel wat afleiden wat werkt en wat beter kan. Je kunt de teksten bijsturen en (her)schrijven in functie van ‘zoektermen’. Zorg ervoor dat externe sites naar jou site een link leggen. Linkruil is hierbij een handige oplossingen.

  Uiteraard kan je eens wat experimenteren met google adwords en zien welke resultaten je ermee bereikt. Maar dit kun je al lerende gemakkelijk zelf. Zo heb je zelf wat inzicht in de materie en kan je nog opteren om dit uit te besteden. Maar ik zou me toch niet vastpinnen met een contract van 3 jaar.

  Volgend boek kan misschien nuttig zijn: http://www.vanduurenmedia.nl/EAN/9789089650726/Verleiden_op_internet


Deze vraag beantwoorden