Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Recht op stempelgeld als zelfstandige?

Vraag van: 1325 keer bekeken Sociaal statuut

Beste,
Graag zou ik wat info willen i.v.m.het recht op uitkering nadat je zelfstandig bent geweest. Ik heb 15jaar samen met mijn man een slagerij gehad. Wij zouden stoppen met de zaak volgend jaar April.

Ik volg sinds vorig jaar een A2 opleiding verpleegkunde. De sociale kas (xerius) zal betaald worden tot eind Juni. Heb ik recht op stempelgeld vanaf Juli?

Na mijn opleiding ga ik onmiddellijk als verpleegkundige gaan werken.

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Ik zou je aanraden om zo snel mogelijk met de RVA contact op te nemen. De huidige periode is 15 jaar, dus die maand meer of minder kan tellen. Daarnaast is verpleegkundige een knelpuntberoep, en zou het kunnen dat je daarvoor stempelgeld krijgt. 2. Zenito Ondernemingsloket

  Beste,

  Als u in orde bent met de werkloosheidsreglementering (C4 goed bijhouden), kan u na een periode in hoofdberoep (en die periode is maximaal 15 jaar) terug naar de werkloosheid
  Na de stopzetting van uw zelfstandig beroep kunt u evenwel opnieuw toegelaten worden tot het recht op uitkeringen indien u dit beroep maximum 15 jaar hebt uitgeoefend (3 jaar onderbreking van de werkloosheid tijdens dewelke u uw toelaatbaarheid behoudt ongeacht uw activiteit, verlengd met maximum 12 jaar activiteit als zelfstandige). Indien uw zelfstandige activiteit evenwel vóór 01.08.2007 de maximumduur voorzien in de vroegere reglementering al heeft bereikt (3 jaar + maximum 6 jaar zelfstandige activiteit), zult u de termijn van 15 jaar om opnieuw toegelaten te worden tot het recht op werkloosheidsuitkeringen niet kunnen inroepen.

  Cruciaal is voor u de datum van 1/8/2007. Bent u als zelfstandige voor die datum gestart hebg u maar recht op werkloosheid gedurende 9 jaar volgens onze informatie. U contacteert best de RVA.

  met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors
  Sociaal Juridisch Adviseur Zenito Studiedienst
  http://www.zenito.be
  http://www.startersgps.be


Deze vraag beantwoorden