Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Online shop openen.

Vraag van: 1260 keer bekeken Sociaal statuut

Ik en mijn vriendin zouden graag een online shop openen. Ik werk momenteel als arbeider en zei studeert nog. Ik vroeg mij af of dit mogelijk is zonder problemen te krijgen ivm kindergeld in haar geval en in mijn geval met de belastingen. Ik vroeg mij ook af welke vennootschapsvorm we best aannemen. Om te starten hebben we slechts 2 à 3 duizend euro nodig. Alvast bedankt

3 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste,

  M.b.t. de invloed van de zelfstandige activiteit op de belastingaangifte neemt u best contact op met een boekhouder.

  U kan dit steeds onder de vorm van een éénmanszaak openen en haar bijvoorbeeld als zelsftandig helper aanstellen of omgekeerd.
  Een vennootschap is dus niet perse nodig. Om een goede vennootschap op te richten die de aanprakelijkheid beperkt is er namelijk altijd een bepaald kapitaal nodig.
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/

  Weet ook dat, alvorens iemand een ondernemingsnummer kan verkrijgen, er een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voorgelegd moet kunnen worden.

  Indien de zelfstandige activiteit op haar naam opgestart wordt is er geen risico met kinderbijslag indien ze zich aan de volgende regels houdt.
  http://www.rsvz.be/nl/helpagency/faq/q_childbenefit_student_activity.htm

  Voor verdere info kan u steeds een afspraak maken bij mijn collega’s die u graag uitnodigen voor een gratis adviesgesprek.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl 2. zaakvoerder IctDynamic

  Ik wil jullie niet ontmoedigen maar besef dat het meerde kwartalen en zelfs wellicht meerdere jaren zal duren vooraleer je iet of wat rendement haalt en bovendien is er nog het element van tijd (lees je steekt er dus initieel gigantisch veel tijd in).

  Ik heb bovendien gelukkig mijn eigen webstek kunnen bouwen, als je een degelijke online shop wil hebben gaat je dat normaal best wat geld kosten. 3. Peter De Bruyn

  Tenzij je ervoor kiest om met een low budget webshop van start te gaan. Dat kan al vanaf 20 euro per maand via http://www.sitemngr.com/nl/paginas/webshop-maken.php

  Als hij eerder beperkt is qua omvang, kun je er ook voor kiezen om WordPress te gebruiken hoewel Magento de voorkeur verdient maar dan ben je minstens jouw 2 à 3 duizend euro kwijt.

  Verder duurt het inderdaad even vooraleer je winst kunt realiseren. Hoelang dat duurt hangt af van jouw internetmarketing capaciteiten en de tijd die je in de webshop wil steken. Internet ondernemen is immers ook ondernemen 😉


Deze vraag beantwoorden