Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Meerdere activiteiten als zelfstandige in bijberoep

Vraag van: 1143 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Reeds een lange zoektocht gedaan op internet, maar voorlopig nog geen antwoord gevonden :

Ik werk sinds een jaar of twee als zelfstandige bijberoep in de grafische sector. Mijn vrouw maakt al geruime tijd als hobby zelf kleding voor zichzelf, onze dochter en soms ook om als cadeautje te geven. Ze heeft daar vrij veel succes mee en zou graag een soort van webwinkeltje willen beginnen om zelfgemaakte kleding te verkopen, en we zouden dat dan bv ook willen uitbreiden met gedrukte T-shirts waar ikzelf de ontwerpen van zou maken.

Gezien ik reeds een Ondernemingsnummer heb, vroeg ik me af of er in deze situatie een mogelijkheid bestaat om - in plaats dat ze zich zelf ook laat registreren als ZIB - ik dit op mijn zaak bij laat registeren als extra activiteit, met dan ook een tweede handelsnaam en al wat daar bij hoort (aparte naam, apart logo, aparte facturen, ...). 

Aangezien ik haar voor een groot stuk toch hierbij zou helpen, en veel zaken in de lijn liggen van wat ik nu ook reeds doe in mijn eigen activiteit, zou dit een perfecte oplossing zijn. Maar ik blijk nergens iets terug te vinden over de mogelijkheid en wettelijkheid van zulke constructie, vandaar dat ik de vraag hier eens stel. En ook wel omdat mijn ondernemingsloket zeer lang op zich laat wachten met een antwoord...

3 Antwoorden 1. Carbofisc

  ja, geen enkel probleem. 2. Kurt Poelmans

  maar gezien de zaak op mijn naam staat, moet ik dan bij een mogelijke controle niet kunnen aantonen dat ik zelf kleding kan maken ed? Of is dit van geen belang? 3. Carbofisc

  echtgeno(o)t(e)(s)(en) mogen altijd kosteloos helpen. Indien de inkomsten voor haar, bij haar moeten worden aangegeven, dient ze zich aan te sluiten als meewerkende echtgenote bij een kas voor zelfstandigen.
  Nee. U zal nooit moeten aantonen of u daadwerkelijk hetgeen kan wat u doet.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden