Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Mag een zelfstandig bijberoeper een stagiair nemen?

Vraag van: 1521 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste Ondertussen ben ik bijna 5 maanden zelfstandig in bijberoep, dus nog een verse starter boordevol idee├źn. Nu heb ik een idee gekregen om een eigen project op poten te zetten, maar zelf beschik ik niet over voldoende kennis om dit te realiseren. Een degelijke basis van de materie rond het project heb ik, maar dit is helaas niet voldoende om het project tot een goed einde te brengen. Is het mogelijk om als zelfstandige in bijberoep een stagiair onder uw hoede te nemen? Hoe zit het dan met begeleiding en dergelijke? Dank bij voorbaat.  

2 Antwoorden

 1. Beste antwoord


  Berenod0099

  In regel is een stagiair aannemen een redelijk gecompliceerde bedoening.
  Je moet de nodige contacten hebben met de school/universiteit, je moet een risicoanalyse doen enzovoorts.

  En of men nu direct staat te springen om een stagiair toe te wijzen aan een ZIB in de situatie die u beschrijft, daar twijfel ik aan.

  Het is in regel de bedoeling dat de stagiair iets opsteekt van zijn stage, en niet vice versa.

  Ik vrees dat men niet overtuigd gaat zijn dat een stage bij iemand die nog ZIB is een goede zaak is voor de stagiair (wanneer gaat u de nodige begeleiding geven, u werkt zelf nog steeds minimum halftime voor een werkgever…), maar dat men eerder gaat denken dat u snel een goedkope (gratis) werk kracht nodig heeft.

  In uw situatie denk ik dat het interimwereldje u een oplossing kan geven aan een vooraf gekende prijs, zonder de hele rompslomp van een eerste werknemer (sociaal secretariaat enz.) te moeten doorlopen. 2. Andy Janssens

  Beste Berenod0099

  Hartelijk dank voor de reactie!
  Inderdaad, aan interim had ik zelf nog niet gehad. Dit is inderdaad een gepaste oplossing voor mijn “probleem”, bedankt!


Deze vraag beantwoorden