Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Kosten opstart zelfstandige in bijberoep (eenmanszaak)

Vraag van: 1549 keer bekeken , ,
Financieel, Zelfstandig bijberoep

Beste, 

Ik zou graag een zaak opstarten in bijberoep en hier heel rustig mee van start willen gaan.
Hiermee verwacht ik dus in 2016 geen sociale bijdragen te moeten betalen, omdat mijn nettoinkomen onder de €1439,42 zou liggen.

 (cfr. http://www.xerius.be/zelfstandigen/sociale-zekerheid/sociale-bijdragen-betalen/statuut)

Toch zit ik nog met enkele belangrijke vragen:

1) Zijn er buiten de sociale bijdrage nog kosten waarmee er rekening moet gehouden worden bij de opstart van een eenmanszaak?

2) Stel dat ik in 2017 bv. €6000 omzet draai. Is het dan toegestaan om €5000 beroepskosten te maken, zodat mijn netto-inkomen onder de €1439,42 blijft?

3) In welke mate worden de beroepsactiviteiten van uw zaak vastgelegd? Stel dat mijn zaak zich voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen van websites. Is het dan ook toegestaan om klanten bv. te factureren voor het geven van privéles wiskunde/sport?

Alvast bedankt!

Mvg Yannick

 

 

 

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Naast de sociale bijdragen moet u ook rekening houden met de opstartkosten, zijnde 82,5 € voor de inschrijving KBO en 55 € + BTW voor de activatie van uw BTW nummer.
  6000 € opbrengsten en 5000 € kosten kan perfect, maar u biedt een dienst aan. Het bouwen van websites, dan wordt het al zeer straf als u per jaar aan 5000 € kosten komt. Een pc dient afgeschreven te worden, en dan nog moet je rekening houden met uw privé gebruik.
  In welke mate worden de beroepsactiviteiten vastgelegd: volledig… alles wat u schikt te doen dient opgenomen te worden in uw inschrijving KBO.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden