Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Is het nodig om startkapitaal te hebben als je wil starten?

Vraag van: 1043 keer bekeken Boekhouden

Eerst en vooral proficiat met deze site, heel knap! Ik ben van plan om zelfstandige te worden als schrijnwerker. Hiervoor heb ik uiteraard materiaal nodig en een camionette. Kan ik die kosten allemaal inschrijven? En naar financiering toe, is het beter dat ik een startkapitaal heb? Want als ik een camionette moet kopen, spaar ik best nog een beetje :) Alvast bedankt!

1 Antwoorden  1. Mireille Coumans FM Partners Boekhoudkantoor

    Je zegt het zelf, om te kunnen starten heb je bepaalde zaken nodig en daarvoor heb je geld (kapitaal) nodig. Als je dit geld nu (nog) niet hebt, zou je het kunnen lenen van iemand privé of van de bank. Echter, je moet wel realistisch blijven en kunnen inschatten of je de lening ook kan terug betalen. Je kan dus het beste eerst een financieel plan maken waarin je inkomsten en uitgaven staan voor de komende 3 jaar. Je mag jezelf niet rijk rekenen door zomaar aan te nemen dat je een hoop inkomsten gaat krijgen. Heb je voor jezelf al een soort van marketing onderzoek gedaan, kortom denk je op korte termijn klanten te hebben?

    Je snapt het misschien al, ga niet over 1 nacht ijs, maar breng alles goed in kaart. Ook de risico’s en onder welke ondernemingsvorm je wil of zou moeten starten. Veel boekhoudkantoren geven een gratis eerste advies aan starters, maak daar gebruik van.


Deze vraag beantwoorden