Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoeveel lasten ga ik moeten betalen?

Vraag van: 1139 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Graag had ik een berekening wat de lasten zijn die ik moet gaan betalen.

Ik wil graag gaan werken voor Citta design als vertegenwoordiger.

Maar ik moet mij inschrijven als zelfstandige in bijberoep, aangezien ik dit deeltijds ga doen.

Er wordt mij een salaris voorgesteld van 750 euro per maand en 15 procent commissie. Die 15 procent wordt verrekend met die 750 euro dus komt er niet bij. Graag had ik geweten wat mijn eigen bijdrage per maand zijn om te beslissen of ik deze baan ga aanvaarden.

1 Antwoorden  1. SBB Accountants en Adviseurs

    Ongeacht hoeveel u zou verkopen, u ontvangt elke maand een vaste vergoeding van 750 euro?

    U kan starten als zelfstandige in bijberoep indien u minstens halftijds werkt als loontrekkende. Ook als zelfstandige in bijberoep moet u sociale bijdragen betalen. Die zijn afhankelijk van uw jaarlijks netto-belastbaar inkomen. 750 euro gedurende 12 maanden komt overeen met 9.000 euro op jaarbasis. Er van uitgaande dat dit bedrag zou overblijven na aftrek van kosten, dan zou u elk kwartaal € 475.32 aan sociale bijdragen moeten betalen.

    Op uw netto-belastbaar inkomen verminderd met de sociale bijdragen zal u ook nog belastingen moeten betalen. Wanneer u start met een eenmanszaak zullen de inkomsten uit uw zelfstandige activiteit worden opgeteld bij uw inkomen als loontrekkende.

    De personenbelasting is progressieve belasting (getrapt systeem). Hoe hoger het inkomen, hoe meer belastingen u zal betalen. In het slechtste geval betaalt u 50% belastingen op uw inkomen als zelfstandige.


Deze vraag beantwoorden