Welkom Gast. Inloggen or Registreren

6 Antwoorden

Hoe werken als freelancer?

Vraag van: 4996 keer bekeken Sociaal statuut

graag had ik informatie van jullie...hoe te werken als freelance als personeel...

aangaande het statuut....voor belastingen e.d.

6 Antwoorden 1. Startersforum

  Ik vrees dat jouw vraag een beetje te algemeen is. Ook erg vaag.

  Kun je ze verduidelijken of een van onze partners contacteren?

  Zie http://www.startersforum.be/partners 2. Danny

  Dag….

  wat ik graag wil weten is hoe ik me in orde te maken met het papierwerk…..i.v.m. belasting dienst….waar kan ik terecht…..om me in te schrijven….wil graag full time free lance werk gaan doen….maar niet als zelfstandige….wat zijn mijn stappen….

  Dank 3. Freelance Linda

  Je wil graag “full time free lance werk” gaan doen? Daar is niets mis mee en het inschrijven en in orde maken van het papierwerk valt best wel mee…alleen zeg je dat “niet als zelfstandige” te willen doen?!

  In dat geval hoef jij je nergens in te schrijven maar dan vraag ik mij af, op welke manier jij freelance denkt te kunnen werken? Aan welk statuut denk je dan? 4. Danny

  Ja ik wil fulltime freelance werken…..maar kan geen btwnr. krijgen wegens faillesement…..nu wil ik freelance werk doen….maar zonder btwnr…is dat mogelijk? 5. zelfstandigen.be

  Freelance werken = werken op zelfstandige basis = beschikken over een ondernemingsnummer. Tenzij je wordt ingeschreven maar dan ben je werknemer en gaat het dus niet om freelance werk.

  Misschien is dit een mogelijk alternatief voor jou: http://www.zelfstandigen.be/freelance-werken/ 6. Luc

  Dit kan wel hoor, maar dan via een tussenpersoon (vb tentoo). Jij beslist welk werk je wil en wanneer en hoeveel(minimum 3uur en max 9uur/dag). Tentoo betaalt U en tentoo stuurt het overeengekomen bedrag (factuur) zelf op naar de klant. Alleen moet je wel 8% afgeven aan de tussenpersoon (Tentoo is een soort van interimbureau).


Deze vraag beantwoorden