Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Hoe starten als je met meerdere personen bent?

Vraag van: 1122 keer bekeken Rechtsvorm

Ik wens een sportkamporganisatie op te richten.

Doe ik dit het best via een éénmanszaak als ik dit alleen wens op te richten of verkiest u een VOF of dergelijke?

Hoe pak ik het oprichten aan indien ik dit met 1-2 andere personen wens op te richten?

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  De oprichting van een éénmanszaak gaat snel en is eenvoudig. Wilt u zich verenigen met meerdere personen dan is een vennootschap wel aangewezen. Opgelet met de vennootschapsvorm die u kiest. In een VOF zijn de vennoten aansprakelijk voor elkaar.

  Zie op volgende site naar de voor- en nadelen : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/voor-en-nadelen/

  Kiest u voor een vennootschapsvorm met beperkte aansprakelijkheid, dan moet u zeker bij de notaris langs.

  Als u met een eenmanszaak werkt, worden alle inkomsten als eigen inkomsten beschouwd en zal u sociale bijdragen en belastingen betalen volgens het totale netto-inkomen. Start u in een vennootschap, dan is het de vennootschap die de inkomsten ontvangt en die een loon als bedrijfsleider aan u en uw medewerkende vennoten toekent. In dit geval zal u sociale bijdragen en belastingen betalen op het u toegekende bedrijfsleidersloon en het overige zal binnen de vennootschap blijven. De vennootschap zal daarop vennootschapsbelasting betalen.
  U gaat best na bij uw accountant welke optie voor u specifiek de beste is.

  Indien u zichzelf een bedrijfsleidersloon toekent, moet de vennootschap de bedrijfsvoorheffing maandelijks laten berekenen, Daarvoor kan u terecht bij Securex Sociaal Secretariaat.

  Bij het ondernemingsloket Securex go-Start helpen zij u graag verder bij alle administratieve en sociale verplichtingen voor de opstart als zeflstandige en kan u begeleiding vragen tijdens de beginfase van uw zelfstandige onderneming ; http://www.securex.eu/seats.nsf/frmHome?ReadForm&Lang=N


Deze vraag beantwoorden