Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Financieel plan

Vraag van: 949 keer bekeken , , ,
Financieel

Beste forumleden, 

 

Ik ben bezig met mijn business plan voor een bedrijfje dat ik binnenkort zou willen opstarten. Ik heb echter geen ervaring met dit soort dingen, nu stuit ik namelijk op het gedeelte waar ik een financieel plan zou moeten opmaken. 

Dit is voor mij echter de grootste struikelblok tot nu toe, ik heb niet echt een idee wat er precies in zou moeten staan en hoe ik het bereken? Is dit iets wat ik op mezelf moet opmaken of gebeurd dit met een boekhouder?

Het soort bedrijfje dat ik wil opstarten is rond een app dat zorgt voor klantenbinding. Waar haal ik dan juist de cijfers als er niet exact dezelfde concurrenten bestaan waarbij ik de prijzen en etc kan bepalen? 

Is er iemand dat me hier persoonlijk in wil begeleiden en interesse heeft in een nieuw concept? Ik ben nog steeds opzoek naar een business partner om dit soort zaken correct te kunnen uitwerken! 

 

Hartelijk bedankt, 

 

Nathalie

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Waarvoor moet dit financieel plan dienen? Is dat om een vennootschap op te richten, om een lening te krijgen,..?

  Op zich moet u zelf inschatten wat uw verwachtte omzet zal zijn bij uw prijszetting. Hoe duurder, hoe minder klanten, hoe goedkoper, hoe meer,…

  Mocht u vragen hebben kan u ons altijd contacteren.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Hey Nathalie,

  Voor een financieel plan kan je best samenwerken met een boekhouder. Je kan je er ook zelf aan wagen maar als dit is in het kader van een oprichting voor een vennootschap (BVBA?) dien ik je er wel op te wijzen dat in geval van faillissement je financieel plan hoogst waarschijnlijk niet sluitend zal blijken en je toch hoofdelijk aansprakelijk zal gesteld worden.


Deze vraag beantwoorden