Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Bijberoep en onderwijzend personeel

Vraag van: 905 keer bekeken , , ,
Zelfstandig bijberoep

Mijn dochter is al vele jaren contractuele leerkracht (met wisselende deeltijdse opdrachten) en zelfstandige in bijberoep. Op kwartaalbasis voldeed zij altijd aan het minimum gemiddeld te halen aantal uren (235u), maar een van de voorbije kwartalen ging zij in moederschapsverlof, met uitkering van de mutualiteit. Nu heeft zij controle, en beweert die persoon dat zij voor dat kwartaal niet meer voldoet in bijberoep omdat haar "laatste tewerkstellingsbreuk" slechts 4/20 bedraagt. 
Vraag: 
1) Met welke "laatste tewerkstellingsbreuk" moet in dit geval worden gerekend: die van haar allerlaatste deeltijds contract, dat inderdaad enkel op het einde van dat kwartaal voor een tijdje slechts 4/20 was; of die van het gemiddelde over het volledige voorbije kwartaal, waar zij via verschillende achtereenvolgende deeltijdse contracten in totaal wel meer dan 235u heeft gewerkt?
2) Dezelfde vraag heb ik m.b.t. de perioden van werkloosheid, die zij tussendoor ook heeft meegemaakt: ook hier moet zij de "laatste tewerkstellingsbreuk" toepassen op deze werkloosheidsperiode om te zien of zij aan de 50% regel voor bijberoep voldoet in het betrokken kwartaal. Is de gemiddelde tewerkstellingsbreuk van het voorbije kwartaal niet van toepassing (die is > 50%) i.p.v. de laatste tewerkstellingsbreuk van het allerlaatste deeltijdse contract (die is < 50%)?
 
Graag advies. Bedankt.

Deze vraag beantwoorden