Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Belgische opdrachten vanuit het buitenland

Vraag van: 929 keer bekeken Algemeen

Ik werkte voordien als freelance fotograaf, op zelfstandige basis, in België, dit gedurende 6 jaar. Sinds 2010 verblijf ik echter in Japan, waar ik mijn werk als freelancer gewoon heb verdergezet. Ik werk hier met een artiestenvisum, betaal hier dus ook belastingen, maar heb heel af en toe nog eens een opdracht voor een Belgisch magazine ofzo.

Mijn zaak in België is destijds echter stopgezet, maar officieel ben ik nog steeds in België geregistreerd. Voor die enkele Belgische facturen per jaar dacht ik misschien aan facturatie via 'vrijstelling kleine onderneming'.

Is het mogelijk om dat van hieruit te activeren? Hoe werkt dit precies? Heeft u hierover meer informatie, de rechten en plichten enz. ?

Bij voorbaat dank!

1 Antwoorden 1. Jeroen Kegeleers - Xerius

  Beste Rob,

  Als je al sinds 2010 weinig activiteiten in België uitvoert is het mogelijk dat je al onder de vrijstellingsregeling valt. Ondernemingen die in het vorige kalenderjaar een omzet gerealiseerd hebben van minder dan € 5580 worden van 1 juli van het volgende jaar van rechtswege onderworpen aan de vrijstellingsregeling. Als je geopteerd hebt om in een ander stelsel te blijven en nu wil veranderen neem je best eens contact op met het btw-controlekantoor waar je nu je aangifte indient. Hou er wel rekening mee dat het risico bestaat dat de btw die je eerder gerecupereerd hebt, herzien moet worden.

  met vriendelijke groeten,

  Jeroen Kegeleers
  Klantverantwoordelijke ondernemingsloket
  Xerius


Deze vraag beantwoorden