Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Beginnen als tuinman in bijberoep?

Vraag van: 5978 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ik wil als tuinman in bijberoep beginnen.

hoeveel moet ik dan afgeven voor vadertje staat ik bedoel aan sociale bijdragen enzo?

stel ik heb een btw nummer maar ik gebruik het niet mag dit? mag ik dit ook gebruiken om 2 facturen op jaar te schrijven of zelfs maar 1?

of niet?

Mvg

2 Antwoorden 1. Véronique- Securex Ondernemingsloket

  Beste Bart,

  Iedereen dit wil starten als zelfstandige moet een ondernemingsnummer aanvragen en al dan niet een BTW nummer. Om te kunnen starten moet je over de basiskennis bedrijfsbeheer beschikken.
  Bij de aanvraag van je BTW nummer kan je kiezen om kwartaalaangiftes in te vullen of een vrijstellingsregeling vragen (omzet < 5580 EUR/jaar). Bij een vrijstellingsregeling hoef je niet ieder kwartaal je aangifte te doen maar gewoon jaarlijks een listing te bezorgen aan de BTW.
  Je kan dan wel geen BTW recupereren.

  Iedere zelfstandige moet aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Als je minimum halftijds loontrekkend bent kan dit in bijberoep.

  Je betaalt sociale bijdragen afhankelijk van je inkomsten uit je zelfstandige activiteit. Je kan kiezen om de minimumbijdrage te betalen (ong. 75 EUR/kwartaal) of je kan ook een vrijstelling van bijdragen aanvragen als je netto inkomsten per jaar lager zijn dan 1419,50 EUR.

  Meer info kan je vinden via volgende linken:
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/
  http://www.securex.be/nl/groep/landingspages/brochures/

  Alvast veel succes!
  Vriendelijke groeten
  Véronique- Ondernemingsloket Securex 2. hans_eyni@hotmail.com

  Aangezien u als tuinman zou willen werken geldt de vrijstellingsregeling niet en zal u kwartaalaangiftes moeten indienen voor de btw


Deze vraag beantwoorden