Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Afschrijving bureau in woonhuis

Vraag van: 1430 keer bekeken Boekhouden

Eerst en vooral bedankt voor deze site. Ikzelf ben in 2012 begonnen als zelfstandige consultant (onder een GCV). Momenteel heb ik in onze privé-woning (vorig jaar aangekocht) een tijdelijke ruimte als bureau.

De vennootschap is pas recent naar hetzelfde adres mee verhuisd. Het is de bedoeling om mijn bureau uiteindelijk op onze zolder te installeren. Daarvoor moeten echter eerst nog de nodige verbouwingswerken gebeuren (trap naar zolder, vloer, radiator installeren - verwarmingsbuizen liggen er al, alsook elektriciteitsvoorzieningen en muren zijn reeds afgewerkt) en ook de nodige inrichtingswerken (boekenkast en ingebouwde kasten als bergruimte).

Kan ik de kosten voor deze werken inbrengen in de zaak en zo ja, wat is het afschrijvingspercentage (3% zoals kantoor/gebouwen?)?

1 Antwoorden  1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

    Je vennootschap huurt van jezelf. De verbouwingswerken zijn normaal ten laste van je privĂ© als verhuurder. De inrichtingskosten (kasten, schilderen,enz…) kan je ten laste van de vennootschap nemen en zou ik op 10 jaar nemen.


Deze vraag beantwoorden